Tilståelse

Jeg må nok tilstå at mit stressniveau de sidste par dage har været stigende. Nærmest til nye højder. Men for en gangs skyld har Baby ikke være den primære årsag til det stigende stress.

De sidste mange år har jeg hostet mine hjemmesider på egen server som stod hjemme. En af fordelene var bl.a. at jeg havde nærmest ubegrænset plads til rådighed og kunne hoste alle de domæner jeg havde lyst til. Det tog dog også lidt af min ledige tid at sørge for at serveren kørte og kørte godt. Og jeg må nok erkende at især siden Baby dukkede op, så har ledig tid været en vare som var i restordre med ukendt leveringstid.

Og forleden aften valgte den aldrende server så at gå helt og aldeles kold. Sikkert et defekt bundkort eller strømforsyning. Og maskinen havde samtidig en alder, som gjorde at jeg ikke bare kunne skaffe nye reservedele eller lave en hurtig flytning af harddisken til ny server. Det betød også at alle mine domæner nu pludselig var utilgængelige sammen med min email. Så noget skulle gøres. Og hurtigt. Og med begrænset indsats og tid.

Jeg havde længe gået med tanken om at flytte alle mine hjemmesider ud på et webhotel ude i byen. Og netop nu var åbenbart et oplagt tidspunkt. Så med hurtig handling var der allerede næste morgen købt webhotel, og samme formiddag var min email oppe at køre igen.

Det gav nærmest øjeblikkelig reduktion af stressniveauet.

Efterfølgende har jeg så langsomt men sikkert fået flere og flere af domænerne op at køre igen. Takket være en velfungerende natlig backup var det slet ikke nødvendigt at reetablere serveren for at kunne genskabe tingene.

Jeg tror at lektien i det her, må være noget i retning af at man nok må erkende, at som småbørnsfamilie er både prioriteter og mængden af tid til hobby kraftigt begrænset i forhold til tiden før småbørn og familie 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*